top of page

Matrixkleuren therapie

Voeding

Iedere leeftijd kent eigen behoeften aan voeding, een baby heeft andere voeding nodig dan een volwassen persoon. Voeding geeft energie voor allerlei processen in ons lichaam waardoor wij daarnaast ook productief zijn in ons leven. Voeding is leven. Ons lichaam Weet welke voeding in het moment voedzaam en gewenst is. Het luisteren naar dit Weten zijn velen van ons verleerd en daarnaast wordt ons lichaam gefopt met allerlei onnatuurlijke producten die weliswaar op korte termijn energie leveren maar tegelijkertijd op lange termijn ondermijnend kunnen zijn voor ons welzijn. Een voedselintolerantie test geeft helderheid hierin. Per voedingsmiddel kan duidelijk worden welke hoeveelheid je lichaam optimaal kan verteren.

Stralen van binnenuit

Iedere kleur heeft een eigen trillingsfrequentie. Ons lichaam bestaat uit fysieke weefsels welke van energie worden voorzien enerzijds door de voeding die we eten, maar ook door de energie die stroomt in de meridianen. Ieder orgaanpaar heeft eigen meridianen die voor de energievoorziening zorgen. Niet alleen op fysiek niveau maar ook op het functioneren van het orgaan. Emoties, stress, heftige gebeurtenissen kunnen ingrijpen op het functioneren van een orgaan. Als de situatie lang blijft bestaan kan dit zelfs doorwerken tot in de fysieke laag en klachten gaan geven. Deze disbalans in energie wordt zichtbaar op de rug door het onderhuidsbindweefsel wat juist te strak gaat staan of juist heel leeg wordt. Beide geven een onbalans aan. Door te luisteren naar de cliënt, de rug te lezen en te tasten wordt duidelijk welk orgaan op welk niveau ondersteuning nodig heeft. Middels de meridianen kunnen we de organen in de diepte bereiken als ook door gebruik te maken van de segmentale reflexie in de bindweefselmassage. De meridianen staan ook onderling met elkaar in verbinding, hebben een overkoepelend netwerk, de wondermeridianen en de nieuwe meridianen die werken op hormoonklieren. Elke meridiaan heeft een eigen kleur waarmee het desbetreffende orgaan kan worden bereikt en behandeld door deze op meridiaanpunten aan te brengen of op de huid te dragen in de vorm van gepotentieerde korrels. Door de trillingsfrequentie van kleur te gebruiken kun je ondersteunend werken aan balans in het lichaam.

Matrix kleuren therapie bestaat uit een drietal onderdelen die allen worden ingezet om te komen tot balans van jouw lichaam, energie, ervaringen en geest. Deze drie zijn, de voedingstest en het detox dieet, de bindweefsel-, ritmische massage, en het lezen van de reflexzones. 

Reflexzones

Zoals het water, stromend van binnenuit de aarde naar buiten aan haar oppervlak, afdrukken zichtbaar maakt. Een zee die komt en gaat, door afwezigheid van water een woestijn zichtbaar is, door een hoogteverschil een waterval ontstaat, zo ook worden afdrukken zichtbaar vanuit de diepte van het lichaam op de rug , de reflexzones.

 

Op de rug is zichtbaar welke onbalans er is en welke organen, klieren of systemen hierbij betrokken zijn. Alles staat met elkaar in verbinding. Een onbalans werkt altijd door en trekt andere organen en systemen uiteindelijk mee. De kunst is om de rug te lezen, het verhaal en de klachten goed te duiden en in samenwerking met de meridianen te komen tot balans in alle lagen van Zijn. Iedere behandeling is erop gericht om het evenwicht te herstellen. Je kunt je misschien ook voorstellen dat het fundament hierbij belangrijk is. Wie wil wonen op de tiende verdieping zal toch eerst moeten zorgen voor een stevig fundament. Het versieren en mooi maken van de tiende verdieping heeft geen nut als de onderliggende etages op punt van instorten staan of onbewoond zijn….

Bindweefselmassage, ritmische massage

Alles in het leven kent cyclussen. Iedere tijd heeft haar eigen functie. Zoals de wintertijd een periode voor naar binnen keren is, een tot rust komen opdat in het voorjaar er weer genoeg veerkracht is om te bloeien en te groeien.

Bindweefselmassage geeft ontspanning, zorgt dat het orgaan tot rust komt, in de opbouw en regeneratie komt. Zorgt voor goede doorbloeding waardoor afvalstoffen vrijkomen en kunnen worden afgevoerd. Met de massage worden de organen in de diepte bereikt door middel van de segmentale reflexie. De massage zorgt dat je vanuit de “aan” stand gaat naar een “rust” stand. Het helpt het lichaam zich te herinneren om te ontspannen. Om weer tot een natuurlijke afwisseling te komen van activiteit en rust erna. Een onbalans hierin heeft een uitputtende werking op het lichaam, je brandt jezelf op.

Algehele intolerantie

“Voeding is wezenlijk belangrijk voor ons Wezen”

Algehele intolerantie betekent dat je niet iedere dag hetzelfde kan eten.

Je lichaam vraagt om afwisseling. Met name voor de gluten en de glutenvrije producten is dat heel belangrijk. Daaruit volgen dan ook de alternatieve melksoorten (rijstmelk, havermelk, boekweitmelk en sojamelk) omdat deze worden gemaakt van deze glutenvrije producten.

De kunst is om niet te gaan zoeken naar vervanging van wat je gewend bent maar een ontdekkingsreis aan te gaan in andere voeding. Hoe moeilijk dit ook lijkt, het lichaam heeft maar twee weken nodig om aan andere smaken te wennen. Bij 1 keertje het “oude vertrouwde weer eten” maakt dat je weer terug bij af bent. Al je cellen herinneren dit en net zoals veranderingen doorvoeren op je werk bijvoorbeeld weerstand geeft in je omgeving, doet je lichaam dat ook. Die weerstand uit zich in rebellie van je lichaamscellen, je krijgt juist trek in de zaken die je niet kunt verdragen. Je maakt het jezelf dus onbewust moeilijk!!

Ter bewustwording:

Weet dat 1 plakje kaas een liter melk is, een glas melk 150 cc……Dus als je lichaam aangeeft melk = 0 dan kun je je voorstellen wat 1 plakje kaas aan belasting geeft op je lichaam.

 

Met deze kennis kun je misschien je lichaam omarmen op die momenten dat er “oude trek ” is. Jij bent degene die jouw lichaam bestuurt, je mag het roer overnemen, zodat je jouw “oude vertrouwde ik ” veilig overvaart naar nieuwe oorden. Dan kunnen jij en zij samen verder en gaat de energie weer stromen en kan jouw huid zich langzaam ontspannen. Nu is je huid strak gesloten om je lichaam, of juist opgezwollen en niet tastbaar, de veerkracht is eruit. Ze kan niet meer, de energie is op, ze brandt, jeukt, is schraal of gaat zelfs kapot.

Hoezeer het leven in onze wereld  gericht is op de buitenwereld en je huid het orgaan bij uitstek is die letterlijk contact maakt met diezelfde buitenwereld, het vraagt om aandacht voor je binnenwereld. Je spijsverteringsorgaan is je innerlijke buitenwereld. Voeding wordt hier eerst bekeken, is het veilig (maagzuur dood bact, etc), gekneed en sappen op los gelaten om te komen tot bruikbare voeding, alvorens het echt via je darmslijmvliezen wordt opgenomen in de darmbloedcirculatie en door de poortader naar je lever gaat en dan pas echt je binnenwereld in gaat, je grote bloedcirculatie. Jouw Innerlijke buitenwereld, je spijsverteringsstelsel is de bedienaar van het mengpaneel, die bepaalt welke ingrediënten nodig zijn om te komen tot Jouw muziek. Bij onbalans kan je spijsverteringsstelsel geen muziek creëren, het is krampachtig aan het mengen om er geluid uit te krijgen, het huilt.

De voeding vanuit de buitenwereld moet aansluiten op je binnenwereld. Je aandacht naar de buitenwereld mag gericht worden naar een aandacht die gestoeld is op wat je binnenwereld aanreikt. Dan kun je weer soepel, vrij en vol energie in dit leven staan, gesterkt vanuit een afstemming die kloppend is voor jou Wezen.

 

dat is de bedoeling met de voedselintolerantie test waarmee we dan komen tot een voedingsadvies op maat voor jou Wezen in het moment.

Je eigen kracht terugvinden, je eigen energie weer voelen, een goed ritme vinden in slaap en waaktoestand, alert in het leven staan, meebewegen op wat er gebeurt, je flexibiliteit weer voelen. Dat is waar ik je bij kan helpen, maar jij staat aan het roer en bepaald wat je wel en niet tot je neemt. En ieder individu bewandelt haar pad op eigen tempo, met vallen en opstaan. Weet, ik heb geen oordeel, ik ben er om te vertalen wat je rug  en de voedings- testbuisjes laten zien. Ik kan je helpen op je weg terug naar voeding in overeenstemming met je Wezen.

Voor wie?

Matrix kleurentherapie is voor iedereen toegankelijk.

Of je nu pijn hebt aan je grote teen, een bursitis aan je elleboog, of juist klachten hebt die niet te verklaren zijn omdat er op de rontgenfoto, of in je bloed niets afwijkends te zien is en jij toch klachten ervaart. Voor kinderen die in hun bed plassen, ouderen met incontinentieklachten, hoofdpijnklachten, moeheid, burn out, eczeemklachten noem maar op. Eigenlijk iedere onbalans die voor jou beperkend is om vol uit te leven. 

Deze therapie vraagt om medewerking, geduld, tijd en een luisteren naar de antwoorden van je lichaam om dan open te staan voor de veranderingen die jou Zelf je aanreikt. Samen kun je met de uitingen waar je nu last van hebt, deze gebruiken als aanwijzingen, op weg terug naar binnen naar de bron. Op die weg laat je vervuiling in alle vormen los, word je energieker, lichter en krijgt jouw zelfhelendvermogen de ruimte, en kun je de draad van je leven weer echt oppakken.

Tarieven:

Matrix kleuren therapie intake - +/- 90 min - € 95,-

Matrix kleuren therapie vervolgbehandeling per - +/- 60 min - € 80,-

Betaalmethoden: contant, per pin of per overschrijving.

KVK: 20155881

BTWID: NL002041330B97

 

De behandeling wordt door sommige zorgverzekeringsmaatschappijen deels vergoed. U dient zelf Uw factuur ter declaratie bij Uw zorgverzekeringsmaatschappij in te dienen. Hiervoor heeft U een aanvullend pakket nodig waarbij alternatieve zorg is inbegrepen. Wilt U van tevoren checken of U voor vergoeding in aanmerking komtklik dan op deze link.

 

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten, LVNT. Dit is een beroepsvereniging van natuurgeneeskundig therapeuten op HBO niveau. 

De LVNT is aangesloten bij het overkoepelend en onafhankelijk kwaliteitsregister de RBCZ, register beroepsbeoefenaars complementaire zorg. Hierdoor is er een toezicht op kwaliteit en opleidingsniveau. 

 

Vanuit de LVNT ben ik aangesloten bij de SCAG, stichting complementaire en alternatieve gezondheidszorg. Dit is een erkende geschilleninstantie waarmee stappenplan is overeengekomen:

Stap 1: communiceer eerst met mij als Uw behandelaar over een geschil,
komen we er samen niet uit dan volgt,

Stap 2: communiceer met de LVNT en of de vertrouwenspersoon van de LVNT

Stap 3: communiceer met de scag               

 

Voor meer informatie over deze drie instanties kunt U klikken op het logo.

Geïnteresseerd en wilt U een afspraak maken of meer informatie?

Voor U en mijn privacy neem contact op middels het contactformulier.

Dit waarborgt ook een ongestoorde behandeling.

Een afspraak wordt altijd in onderling overleg gemaakt en bevestigd middels de mail.

U kunt tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren.

Onderaan het contact formulier vindt U de routekaart van google maps.

Het dichtstbijzijnde busstation is Soesterberg West.

Er zijn twee parkeerplaatsen op eigen terrein, in de straat kun U kosteloos parkeren.

bottom of page